Tonijntartaar met balsamico

Voorgerecht

  • 30 MINUTEN
  • 10 personen

 

Ingrediënten 

10 sneetjes witbrood Krop sla met grote vlakke bladen (beschermen brood tegen vocht)

800 gr rauwe verse tonijn

5 bosuitjes

10 eetlepels ricotta

Rasp van 3 citroenen

Waterkerst voor garnering

Balsamico creme

Peper en zout

5 eetl geroosterde pijnboompitten

 

Materialen

Kookring (ca. 6,5cm rond)

 

Bereiding

Snijd de tonijn en bosui fijn, meng met een beetje peper en zout door elkaar. Rooster het brood in een pan, oven of broodrooster in een paar minuten krokant. Druk met de kookring een rondje uit het brood, doe hetzelfde uit een beslist droog blad sla en verplaatst naar een bord. Leg het slarondje op het broodrondje (moet taai worden van het brood door vocht verhinderen)

 

Vul de kookring met de tonijn (houd rekening met 4 porties). Druk met een lepeltje aan en haal voorzichtig, met tegendruk van het lepeltje, de ring naar boven. Schep een eetlepel ricotta er op. Verdeel wat citroenrasp en waterkers over de ricotta. Maak met de balsamicocreme een rondje om de tartaar.! Mooier is een paar strepen balsamicocreme!  Bestrooi met een paar pijnboompitten.

 

Het liefst direct serveren na het bereiden, en anders afgedekt max 3 uur in de koelkast bewaren.