Lamshaasjes met honing-tijmsaus

 
Ingrediënten voor 4 personen
4 lamshaasjes
olijfolie
4 tenen knoflook
Verse tijm
1 deciliter water
Een deciliter sherry
11/2 grote el honing
Bekertje room of koksroom
Peper en zout naar smaak
 
Voorbereiding:
Maak de marinade van de olijfolie, de tijm, 4 gekneusde tenen knoflook, peper en zout.
Marineer minimaal drie uur!!
 
Bereidingswijze:
Maak de koekenpan goed heet en doe de haasjes er direct vanuit de marinade in.
Voeg geen extra olie toe!!
Bak de haasjes snel rondom mooi bruin en wikkel ze daarna in aluminium folie.
Leg de ingepakte haasjes ca 15 minuten in de oven (voorverwarmd op 160 graden??)
 
Maak intussen de saus van het water, de sherry, de honing en de tijmblaadjes. Laat dit geheel inkoken tot een stroperig geheel, draai dan het vuur laag en voeg de room toe. Even doorwarmen, NIET meer laten koken!
 
Bijgerechten:
Gehalveerde cherrytomaatjes, bestrooid met Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas, even in de oven om de kaas te gratineren
In roomboter plus rozemarijn gebakken , in de schil voorgekookte krieltjes in schijfjes gesneden.
Sugarsnaps
 
Serveren
Goed voorverwarmde borden
Snij de haasjes in schuine plakjes en doe de saus eroverheen.
Versier het bord met de gebakken krieltjesschijfjes, tomaatjes en sugarsnaps.
 
Eet smakelijk
 
Ten dele overgenomen uit Smulweb nr. 834469/Lamshaasjes-met-honing-tijmsaus.