Kippenbouillon met ananas en kervel  

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:                      

  • 1 citroen
  • 4 plakken ananas
  • klein bosje kervel
  • 3 lente-uitjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram kipfilet
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • in plakken gesneden stokbrood of ciabatta

Bereiding:

  1. Borstel de citroen met heet water. Rasp ½ theelepel van de schil. Pers de citroen uit.
  2. Verdeel de plakken ananas in stukjes. Hak de kervel fijn. Snijd de lente-uitjes met loof in ringetjes.
  3. Meng de boter met de kerriepoeder en de helft van het lente-uigroen.
  4. Verhit de bouillon met de citroenrasp en 3 eetlepels citroensap en laat hierin de kipfilet tegen de kook aan in 15 minuten garen.
  5. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en voeg ze met de ananas, kervel en lente-uitjes bij de bouillon.
  6. Besmeer bet brood met de kerrieboter en presenteer het bij de soep.