Gebakken garnalen met frisse mangosaus

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 mango (geschild en in stukken)
  • 1Ú2 limoen (rasp en sap)
  • 1 takje basilicum (blad in reepjes)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 24 grote gepelde garnalen
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 2 el platte peterselie (fijngehakt)

Bereiding

  1. Pureer voor de mangosaus de mango met de limoenrasp en -sap met een staafmixer. Roer de basilicum erdoor. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bestrooi de garnalen met peper en zout en bak ze 2 min. om en om op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 30 sec. mee.
  3. Draai het vuur nu hoog. Schenk het citroensap erbij en schud de garnalen hierin om. Bestrooi de garnalen met het citroenrasp en de peterselie. Serveer met de mangosaus.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.