Nagerecht

Griekse yoghurt met sinaasappel

 

NAGERECHT – 10 MINUTEN – 5 PERSONEN *

 

Gezond en slank negerecht van sinaasappel gevuld met fruitsmoothie

 

Ingrediënten

3 mooie handsinaasappels

2 banaan

150 ml dikke (Griekse) yoghurt

1 theelepel kaneelpoeder

3 zakjes vanillesuiker

Wat likeur ( bv grand marnier)

Wat geklopte slagroom gezoet (zo te koop, kant en klaar)

 

Bereiding

Snijd de sinaasappels doormidden (snij 1 dun plakje sinaasappel eraf en bewaar dit voor de garnering) Pers de sinaasappels uit en zeef het sap. Verwijder de resten vruchtvlees uit de sinaasappelhelften zodat je 4 mooie ‘kommetjes’ overhoud. Prak de gepelde bananen of pureer ze met behulp van een keukenmachine. Voeg tijdens het prakken/ pureren een beetje sinaasappelsap toe. Schep de fijngemaakte banaan, de yoghurt, het kaneelpoeder en de vanillesuiker door elkaar. Roer er zoveel sinaasappelsap door als nodig is om een smeuïg mengsel te krijgen.

Voeg wat Grand Marnier toe en tenslotte wat geklopte slagroom (erdoor spatelen).

Koelen in de koelkast indien tijd genoeg.

 

Vul de sinaasappelhelften met dit mengsel. Doe de gevulde sinaasappels in een mooi glas en snij het bewaarde sinaasappelplakje door vieren en leg dit bovenop het mengsel.