Zalmmousse

 

Ingrediënten

 

1 groot blik zalm (roze of rode)

4 blaadjes witte gelatine

2 kopjes mayonaise

2 bekertjes zure room

Scheut witte wijn

Wat citroensap

 Peper, mespunt mosterd of mosterdpoeder

Peterselie, eetlepel kappertjes, uitje

4 augurkjes

 

De blaadjes gelatine weken in koud water en daarna oplossen in een scheut warm gemaakte witte wijn.

Zalm ontdoen van graatjes en fijnprakken.

Alle bestanddelen heel fijn snijden en toevoegen.

Mayonaise en zure room erbij, goed mengen.

Dan de opgeloste gelatine erbij gieten en weer goed mengen.

Het geheel in een (vis)vorm doen, of eventueel uitgieten over een

vierkante of ronde vorm (als je er amuse hapjes uit wil ponsen)

enkele uren laten opstijven in de koelkast.

 

Om een mooiere rode kleur te krijgen kun je eventueel wat rode bietensap (uit potje) bijvoegen.