Rood fruit crumble met vanillsaus INGREDIENTEN 6 personen

-Voor de crumble: 225 gr bloem, 115 gr roomboter, 110 gr suiker -Voor het fruit, neem je willekeurig vers fruit naar keuze (afhankelijk van het seizoen). Een aantal voorbeeldcombinaties: appel / peer / mango aardbei / frambozen / bessen abrikozen / appel / perziken etc. Je neemt ongeveer 500 gram. -Daarnaast boter voor invetten van de ovenschaal. -paar eetlepels donkerbruine basterdsuiker -likeur naar keuze (bijv. cointreau)

 

HULPMIDDELEN

Ovenschaal, evt. mixer of staafmixer met mengkom.

 

Warm fruit met een heerlijk kruimeldeeglaagje uit de oven. Makkelijk om te maken!

Voorbereiding

Het deeg kun je van te voren maken (daarna wel koel zetten). Het fruit kun je evt. van tevoren snijden, afhankelijk van het soort (appel bijv. niet, wordt bruin).

Bereidingswijze

Was en snijd het fruit in stukjes en doe dit in een ingevette ovenschaal. Strooi hierover een paar lepels donkerbruine basterdsuiker en eventueel een flinke scheut likeur (ikzelf vind cointreau bij alle soorten fruit erg lekker), de alcohol vervliegt in de oven. Doe de ingredienten voor het crumbledeeg in een kom en snijd de boter met twee messen in stukjes. Vervolgens meng je de ingredienten tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt (kan overigens ook met de hand, dan wrijf je het tussen de handen en vingers). Verdeel het crumblemengsel over het fruit, schud de schaal een beetje en zet deze ca. 30-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De crumble wordt gelijkmatig goudbruin van kleur.

Serveertips

Heerlijk met (slagroom)ijs en verse slagroom!