De ultieme Gazpacho
Ingrediënten 4 personen
2 sneetjes witbrood zonder korst (kan weggelaten worden)
3-4 el rode wijn
500 gram tomaten, ontveld, in stukken
1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken
1 rode geroosterde paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
2-3 tenen knoflook
50 ml. olijfolie
Halve rode peper zonder zaadjes
Zout
2-3 el wijn of sherryazijn
Voorbereiding:
week het brood in de wijn
Bereidingswijze:
Doe het in de wijn geweekte brood, of alleen de wijn, de tomaten, komkommer, peper, knoflook, en zout naar smaak in een diepe schaal en pureer met de staafmixer. Voeg de olie en de wijnazijn toe. Proef!!
Voeg eventueel meer zout en peper of wijnazijn toe. (houdt er rekening mee dat de smaken nog flink intrekken!!).
Wrijf de soep door een zeef (niet noodzakelijk, maar heeft wel de voorkeur) en zet een paar uur in de koelkast om door en door koud te worden.
Serveren:
Serveer in een glas en leg in het midden een bolletje komkommerijs.
Garneer met een blaadje basilicum.
Doe er een toastje met kruidenboter of soepstengel bij
Recept grotendeels overgenomen van Smulweb nr. 1090281